nieuws

ruim 1.900 huizen in kernhem

regios

In het westelijk deel van Kernhem wil de gemeente Ede vanaf eind volgend jaar 1.

20 woningen bouwen. Veel van deze woningen komen in Kernhem-West, het gedeelte tussen de bestaande nieuwbouw en snelweg A30. Nieuwbouwwijk Kernhem ligt op de grens van de Veluwe en de Gelderse Vallei. Inmiddels zijn zo’n 1.100 woningen opgeleverd. In totaal verrijzen 3.500 woningen.De plannenmakers willen de woningbouw aansluiten op de structuur van het gebied met houtwallen, akkers, buurtschappen en laaggelegen waterrijke delen. De kleinschalige dorpse structuur moet de massaliteit van de nieuwe wijk verhullen. De toekomstige bewoners kunnen onder meer kiezen uit wonen in het bos, wonen in het water of wonen in de lage buurtschap. Midden in het westelijk deel van Kernhem-West verrijzen woonbastions in het water. Daarnaast komen er op het parkachtige nieuwe landgoed nog 648 woningen. Ede wil ook hier snel met de bouw beginnen. Het is de bedoeling dat dit plan uiteindelijk Veldhuizen met Kernhem verbindt. De prijs van twee derde van de woningen ligt tussen 160.000 euro en 235.000 euro. Zestig woningen zijn goedkoper dan 160.000 euro, de overige 150 kosten meer dan 235.000 euro. Naast de woningen is ook een winkelcentrum gepland, dat over de N224 wordt gebouwd. Voorzien zijn ook een gezondheidscentrum, een buurtcentrum, een sporthal en parkeergarages.

Reageer op dit artikel