nieuws

rotterdam wil krotten opkopen

regios

De gemeente Rotterdam doet onderzoek naar de mogelijkheden van grootschalige woningaankoop in de Tarwewijk, Carnisse en Oud-Charlois in Rotterdam-Zuid.

De gemeente kijkt onder meer naar de mogelijkheden van de zogenaamde Housing Action Trust, die hiervoor in Engeland wordt toegepast. De aankoop van de panden moet worden gedaan door corporaties en grote beleggers, in nauwe samenwerking met gemeente en deelgemeente. Zij kunnen vervolgens zorgen voor goed onderhoud en beheer, en toezien op fatsoenlijke bewoning. Onderzocht wordt welke partijen in aanmerking komen voor deelname en de mogelijkheden van financiering via de vermogensposities van rijke corporaties. Nog dit voorjaar zijn de resultaten van het onderzoek bekend. Volgens de gemeente moeten 6000 oude particuliere panden in Rotterdam-Zuid worden opgekocht om verder afglijden van oude buurten tegen te gaan. Deze woningen zijn in het bezit van mensen die de panden niet kunnen of willen onderhouden. Bij dat laatste moet worden gedacht aan huisjesmelkers.

Reageer op dit artikel