nieuws

Rotterdam trekt kandidatuur voor Floriade 2012 in

regios

Rotterdam wil de Floriade in 2012 niet meer organiseren.

De gemeente vindt het financiële risico te groot. Rotterdam stelde zich eerder dit jaar kandidaat voor de organisatie van de internationale tentoonstelling. De programmering zou draaien om de thema’s: Rotterdamse haven en Westland. De gemeente Rotterdam wilde hiervoor nauw samenwerken met onder meer de gemeenten Westland, Rozenburg en Maassluis. Na lang rekenen en tekenen werd duidelijk dat exploitatie van de plannen 100 miljoen euro kostte. Om uit de kosten te komen, zouden er in 2012 drie miljoen betalende bezoekers moeten komen. In 2002 werden bij de laatste Floriade in de Haarlemmermeer ruim twee miljoen bezoekers geteld. Dat risico vonden de vier gemeenten te groot en ze besloten de kandidatuur in te trekken.     

Reageer op dit artikel