nieuws

Rotterdam sluit net rond malafide vastgoedhandelaren

regios

Een speciaal onderzoeksteam van politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en de Rotterdamse dienst voor sociale zaken heeft zo’n twintig malafide handelaren in onroerend goed op een zwarte lijst geplaatst.

De diensten werken samen in het gemeentelijke Alijda-team.De lijst moet er volgens Frank van Vliet van het Programmabureau Veilig, waaronder het project resulteert, toe leiden dat de ‘klootzakken’ de stad verlaten, zo vertelde hij de Volkskrant.Het Alijda-team wil de eigenaren van probleempanden financieel zoveel mogelijk dwarszitten en wordt daar sinds kort niet veel meer bij gehinderd door privacyregels. Tegen tien van de twintig vermelde vastgoedhandelaren loopt inmiddels een onderzoek wegens betrokkenheid bij belastingontduiking, drugshandel, hennepteelt, huisvesting van illegalen en hypotheekfraude.     

Reageer op dit artikel