nieuws

rotterdam pakt ‘vastgoedcriminelen’ hard aan

regios

Wethouder Dominic Schrijer van Rotterdam heeft gepleit voor meer wettelijke mogelijkheden om wat hij noemt ‘vastgoedcriminelen’ aan te pakken.

‘Als ik met een auto 280 kilometer per uur over de rijksweg scheur, dan worden mijn rijbewijs en mijn wagen in beslag genomen. Voor vastgoedhandelaren zou moeten gelden dat hun pand wordt onteigend als ze niets doen aan onderhoud’, aldus Schrijer.De wethouder Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid hield zijn pleidooi tijdens een werkbezoek van staatssecretaris Karien van Gennip (Economische Zaken) aan ondernemers op de Nieuwe-Binnenweg in Rotterdam. De ondernemers presenteerden een plan van aanpak om leegstand en verloedering van hun winkelstraat, de langste van de stad, een halt toe te roepen. Veel panden in de straat zijn eigendom van particulieren. Die zijn volgens wethouder Schrijer in hoofdzaak geïnteresseerd in snel geld verdienen en niet in het aanzien van de straat. De aanpak van vastgoedcriminelen verdient het om speerpunt te worden van beleid, naast die van drugsaanpak en het prostitutiebeleid, aldus Schrijer. ‘We moeten wat dit betreft meer streetwise worden.’ Daarbij moet wel de rijksoverheid een helpende hand bieden door wettelijke mogelijkheden te scheppen panden te onteigenen, vindt hij.

Reageer op dit artikel