nieuws

Rotterdam en Schiedam bundelen krachten

regios

De gemeente Schiedam en Rotterdam bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van de gebieden Schieveste en Nieuw Mathenesse.

Vandaag tekenen de burgemeesters Opstelten en Scheeres drie overeenkomsten. Ook op het gebied van toerisme gaan beide gemeenten nauwer samenwerken.Het gebied Schieveste meet ongeveer 16 hectare en ligt op Rotterdams en Schiedams grondgebied aan de noordzijde van station Schiedam-Centrum, tussen Schie, het spoor en de A20. Het bovenstedelijk centrum Schieveste heeft een bouwvolume van ruim 420.000 m2 voor kantoren, bedrijvigheid, woningen en recreatieve voorzieningen en kan duizenden banen opleveren. De komende maanden spannen beide gemeenten, eigenaren van 90 procent van de te bebouwen grond, zich in voor de oprichting van een publieke ontwikkelingsmaatschappij Schieveste.Schiedam was al begonnen met de planontwikkeling om het bedrijventerrein Nieuw Mathenesse, dat grenst aan de Merwehaven, te revitaliseren. Rotterdam heeft plannen voor de herontwikkeling van het Merwehavengebied. De samenwerking moet leiden tot een visie waarin de ontwikkelingen in Merwehaven en Nieuw Mathenesse op elkaar zijn afgestemd. De nieuwe visie moet eind 2004 in concept klaar zijn. Het Merwehavengebied is onderdeel van Stadshavens Rotterdam. Het stadshavensgebied omvat verder de Eemhaven, Waalhaven en het Vierhavengebied.    

Reageer op dit artikel