nieuws

rotterdam architectuurhoofdstad nederland

regios

De Nederlandse bouwwereld vindt Rotterdam de meest toonaangevende stad op het gebied van architectuur.

Bovendien is de in Rotterdam kantoorhoudende architect Rem Koolhaas het meest vooraanstaand van zijn vakgenoten. Dat is de conclusie van USP Marketing Consultancy dat een enquête hield onder 938 projectontwikkelaars, aannemers, installateurs en andere groepen uiit de bouw. Rotterdam kreeg 28,1 procent van de stemmen en kan zich volgens USP architectuurhoofdstad van Nederland noemen. Amsterdam volgt met 14,6 procent en Almere staat op een derde plaats met 5,5 procent van de stemmen. Het is de tweede keer dat deze online-verkiezing is gehouden. Vorig jaar kwam Rotterdam ook als winnaar uit de bus. De Rotterdamse architect Rem Koolhaas komt in de bouwwereld op de eerste plaats als meest toonaangevend met 19,5 procent van de stemmen. De Amsterdammer Hendrik Petrus Berlage (1856-1934) staat op de tweede plaats (14,7 procent) en de Utrechtse architect Gerrit Thomas Rietveld (1888-1964) completeert de top-3 met 10,7 procent.

Reageer op dit artikel