nieuws

Roep om strengere aanpak huisjesmelkers Maasstad

regios

Er moeten dwangmaatregelen komen om huisjesmelkers te dwingen hun woningen te verbeteren.

Dat stelt Frank van Vliet van het Rotterdamse Alijda-team, waarin justitie en gemeentelijke diensten samenwerken om malafide vastgoedeigenaren de stad uit te jagen. Het huidige systeem van aanschrijvingen werkt volgens Van Vliet niet. Huisjesmelkers vechten vorderingen aan en zijn een submarkt begonnen, waarop in woningen met aanschrijvingen wordt gehandeld.Het Rotterdamse stadsbestuur vindt het te vroeg om bestaande maatregelen tegen malafide vastgoedeigenaren te verscherpen. Verantwoordelijk wethouder Pastors wil de evaluatie van het aanschrijfsysteem afwachten.Met het huidige aanschrijfsysteem kan de gemeente eigenaren sommeren gebreken aan woningen te verhelpen binnen een bepaalde termijn. Als dat niet gebeurt, geeft de gemeente zelf opdracht voor woningverbetering en stuurt de rekening naar de eigenaren.

Reageer op dit artikel