nieuws

ROC en gemeente Leiden ontwikkelen Cronestein

regios

Het ROC Leiden en de gemeente Leiden gaan samen het bedrijventerrein Cronestein ontwikkelen, zo meldt het Leidsch Dagblad.

De instelling voor middelbaar beroepsonderwijs wil voor haar technische opleidingen op het terrein een gebouw met een oppervlakte van ongeveer 16.000 m2 realiseren. De gemeente wil op de rest van de grond bedrijven en woningen bouwen. De nieuwbouw van het ROC Leiden moet in september 2007 klaar zijn. De technische afdelingen van het ROC Leiden nemen nu nog een groot deel van het terrein achter de Gamma aan de Lammenschansweg in beslag. Door het vertrek naar bedrijventerrein Cronestein komt aan de Lammenschansweg ongeveer 3,5 hectare vrij voor nieuwe bouwplannen. Jacques van Gaal, voorzitter van het college van bestuur van het ROC Leiden en wethouder Hillebrand zien graag een plein bij het station Lammenschans verschijnen. Ook moet er een groot parkeerterrein komen en wat horecazaken en winkels. Die laatste bedrijven zien Van Gaal en Hillebrand het liefst opgenomen in het gebouw van het ROC Leiden. Van Gaal: ‘We hopen ook dat het station wordt opgenomen in het schoolgebouw. Onze leerlingen economie en handel kunnen dan in het zelfde gebouw bij de bedrijven het vak leren.’ Voor de leerlingen, zo’n 3000 in totaal, wil Van Gaal eveneens leerbedrijven aantrekken.

Reageer op dit artikel