nieuws

rivierenland moet meer bouwen voor jong en oud

regios

De elf gemeenten in de regio Rivierenland, waaronder West Maas en Waal en Druten, moeten hun woningbouwprogramma meer afstemmen op jongeren die op zichzelf willen gaan wonen en senioren, die wat kleiner en makkelijker willen gaan wonen.

Daarvoor pleit het nieuwe meerjarenwoonprogramma van de regio Rivierenland. Volgens het provinciale streekplan moeten er tot 2014 in Rivierenland minimaal 10.000 woningen bijgebouwd worden om te voldoen aan de regionale behoefte. De ambitie van de gemeenten ligt aanmerkelijk hoger (op 19.000 nieuwbouwhuizen) maar de ervaring leert dat ongeveer de helft van de plannen ook daadwerkelijk binnen de geplande termijn gerealiseerd wordt. De komende acht jaar liggen er in Rivierenland plannen voor de bouw van 5.032 huurwoningen en 14.231 koophuizen. In prijsklasse ligt het accent bij zowel huur- als koop op middeldure woningen. De gemeente West Maas en Waal heeft tot 2014 in totaal 798 nieuwbouwwoningen op inbreidingslocaties op het programma staan en 702 woningen op uitbreidingsplekken. Druten wil in de genoemde periode 930 woningen op inbreidingslocaties realiseren en 752 woningen in uitbreidingsgebieden. De gemeenteraden in Rivierenland buigen zich de komende maanden over het regionale woningbouwprogramma.

Reageer op dit artikel