nieuws

renovatie hoogbouw abp aanbesteed

regios

Na een onderhandse aanbesteding is Laudy Bouw en Ontwikkeling te Sittard door het pensioenfonds ABP geselecteerd als hoofdaannemer voor de renovatie van het hoofdkantoor te Heerlen.

Onderaannemer voor technische installaties wordt Homij in Geleen. De werkzaamheden beginnen deze maand en zullen over ongeveer drie jaar gereed zijn. Met deze aanbesteding is een bedrag van 51 miljoen euro gemoeid. Het ontwerp is van Architecten aan de Maas uit Maastricht (exterieur) en van Fokkema in Delft (interieur). Er zijn bij ABP in Heerlen 3.300 werkplekken, over een totaal verhuurbaar oppervlak van 65.000 m2. Een deel van het ABP-complex aan de Ouder Lindestraat 70 is nu nog verhuurd aan UWV. Daar werken 1.100 personen. De huur is door UWV opgezegd per 1 januari 2007. Zoals bekend verhuist UWV naar het oude hoofdkantoor van CBS in Heerlen. CBS zal een nieuw hoofdkantoor in Heerlen of Sittard-Geleen neerzetten. ABP heeft, naast de hoofdzetel te Heerlen, ook kantoren op Schiphol, in New York en vanaf 2007 in Hongkong.

Reageer op dit artikel