nieuws

reggestaete koopt stadion van fortuna sittard

regios

Fortuna Sittard lijkt gered. De noodlijdende eerste div

sieclub heeft zijn stadion voor 2,5 miljoen euro verkocht aan investeringsmaatschappij Reggestaete. Aannemersbedrijf Jongen en bouwbedrijf Meulen hebben een consortium gevormd dat de commerciële ontwikkeling van het stadion gestalte gaat geven. Jongen-Meulen hebben ook een miljoen euro ter beschikking gesteld om de hypotheek van de club op het stadion af te lossen.Bouwontwikkeling Jongen en Meulen Projectontwikkeling maakten in september al hun plannen voor herontwikkeling van het stadiongebied van in totaal 50.000 m2 bekend. Het overgrote deel van deze vierkante meters krijgt een retailbestemming. Met de verkoop van het stadion is voorlopig het voortbestaan van Fortuna Sittard veilig gesteld. Hiermee komt ook een – voorlopig? – einde aan een zaak, die de afgelopen twee jaar de gemoederen in heel Zuid-Limburg hevig beroerde. Ontwikkelaar 3W uit Maastricht trok zich eerder terug uit de plannen om rond het stadion van de club kantoren en retailvastgoed te ontwikkelen. 3W was van mening dat deze plannen te duur waren en te weinig uitzicht op succes hadden.

Reageer op dit artikel