nieuws

reesink claimt 45 miljoen bij apeldoorn

regios

De technische groothandel Reesink heeft een schadeclaim van 45 miljoen euro ingediend bij de gemeente Apeldoorn wegens tegenwerking bij de voorgenomen verhuizing van het bedrijf naar die stad.

Dat heeft een woordvoerder van Reesink woensdag gezegd. Het Zutphense bedrijf verwijt Apeldoorn veel te laks gereageerd te hebben op het zogeheten schadestaatrapport, waarin Reesink becijferde miljoenen euro’s schade te hebben geleden door toedoen van de gemeente.De onderneming besloot in 1996 te verhuizen naar Apeldoorn, maar al snel kwam zij tegenover de gemeente te staan in een reeks juridische procedures. Begin dit jaar oordeelde een onafhankelijke raadscommissie dat de gemeente Apeldoorn onzorgvuldig handelde. Daarnaast werd de schijn gewekt dat de gemeente de bouwvergunning voor het nieuwe kantoor van Reesink op oneigenlijke gronden vertraagde.De zaak komt voor de rechter, maar een datum is nog niet vastgesteld.

Reageer op dit artikel