nieuws

realisatie eemplein amersfoort bekrachtigd

regios

De realisatie van het Eemplein in Amersfoort wordt een feit.

Vanmiddag ondertekenen gemeente Amersfoort en projectontwikkelaar Multi Vastgoed (voorheen AM Vastgoed) de ontwikkelings- en realisatieovereenkomst. Tijdens deze bijeenkomst wordt ook de architectenselectie bekendgemaakt.De culturele functies, de bioscoop en het plein zelf zijn de pijlers van het Eemplein. Een belangrijk deel van het cultureel leven in Amersfoort speelt zich straks af op het Eemplein. De Scholen in de Kunst, Poppodium, Archief Eemland en de bibliotheek vestigen zich hier. Het plein wordt gebruikt voor evenementen, markten en voorstellingen. Ook komen er winkels, grootschalige detailhandel, een supermarkt, woningen en kantoren. Onder het Eemplein komt een parkeergarage met ongeveer 850 plaatsen voor bezoekers en bewoners. Met de aangrenzende Eemhaven en de binnenstad op loopafstand wordt het stadshart van Amersfoort groter en aantrekkelijker. Momenteel zijn de betrokken architecten druk bezig met de ontwerpen van de gebouwen en het plein. De verwachting is dat rond de zomer de ontwerpen aan het publiek kunnen worden gepresenteerd. De bouw begint in het voorjaar van 2007. In 2009 wordt het Eemplein opgeleverd.

Reageer op dit artikel