nieuws

Realisatie centrumproject Vlissingen begint deze zomer

regios

Met de sloop van een aantal panden in het centrum van Vlissingen, begint in juli de realisatie van winkel- en woonproject De Fonteyne.

Het project, een ontwikkeling van Bam Vastgoed in samenwerking met de gemeente en de betrokken winkelbedrijven, omvat 6300 m2 winkelruimte, 44 appartementen, negen penthouses en een parkeergarage met plaats voor 400 auto’s. Het totale project vergt een investering van ongeveer 37 miljoen euro. Na de sloop begint in het derde kwartaal van 2004 de feitelijke bouw. Begin 2006 wordt De Fonteyne opgeleverd. Hema, nu gevestigd in een pand met een totale oppervlakte van circa 1600 m2 dat binnenkort wordt gesloopt, huurt in De Fonteyne ongeveer 800 m2 winkelruimte en circa 350 m2 magazijnruimte. Bam Vastgoed is momenteel met een aantal partijen in gesprek over de vestiging van een discount supermarktformule waarvoor ongeveer 1000 m2 winkelruimte beschikbaar is op –2 in de parkeergarage. Aldi, de supermarktformule die momenteel in het centrum is gevestigd in een woon-winkelblok dat binnenkort ook wordt gesloopt, komt in ieder geval niet in De Fonteyne. Wat de overige winkelruimte betreft, spreekt een woordvoerder van Bam Vastgoed van ‘veel gegadigden’ hoewel er nog geen definitieve huurcontracten zijn getekend. De huurprijzen van de winkelruimte op de begane grond variëren van 220 tot 320 euro per vierkante meter per jaar. Op de eerste verdieping bedraagt de huurprijs 145 euro per vierkante meter per jaar. Theelen & Van der Weele in Vlissingen verzorgt de makelaardij. De appartementen en penthouses variëren in prijs van 160.000 tot 600.000 euro. Voor het winkelcentrum heeft een niet nader genoemde belegger het optierecht tot koop. Met uitzondering van de parkeerplaatsen voor de bewoners van de appartementen en penthouses, komt de parkeergarage in bezit van de gemeente Vlissingen, die ook de exploitatie voor haar rekening gaat nemen.

Reageer op dit artikel