nieuws

raalte wil 360 woningen in parklandschap

regios

De gemeente Raalte (Overijssel) wil 360 woningen laten bouwen op het terrein van de Franciscushof.

In een parklandschap moeten woonclusters met appartementen en eengezinswoningen komen van maximaal zes bouwlagen met balkon. Aan de oostzijde van het terrein en in een zuidelijk deel tegen de bosrand zijn vrijstaande villa’s gepland. 20 Procent van alle woningen zal bestaan uit sociale woningbouw. Parkeerplaatsen zullen uit het zicht in een betonnen bak op maaiveldniveau komen. Die grond is afkomstig van uitgegraven waterpartijen aan de westzijde van het terrein van 40 hectare. Rond het te handhaven Hoftheater komen vooralsnog kleinschalige voorzieningen. Bij de gemeente hebben zich tot nu toe nog geen initiatiefnemers voor grootschalige voorzieningen gemeld. In september 2007 moet de raad een besluit nemen, waarna het bestemmingsplan wordt opgesteld. De bouw zou Raalte een positief saldo opleveren van 4,4 miljoen euro.

Reageer op dit artikel