nieuws

raad utrecht kritisch over plan stationsgebied

regios

De gemeenteraad van Utrecht heeft moeite met het structuurplan voor het stationsgebied in Utrecht.

De raad vindt dat er teveel kantoren en te weinig woningen zijn gepland. De raad vroeg bovendien aandacht voor de luchtkwaliteit en de bescherming van de positie van huurders/ondernemers in het gebied. Het gemeentecollege verdedigde het structuurplan, maar gaf toe dat de raad het laatste woord heeft. De gemeente hield in 2001 een referendum over hoe het stationsgebied er uit moest gaan zien. De meerderheid koos toen voor visie A, Stadshart Verruimd. In 2003 stemde de gemeenteraad in met het Masterplan. De eerste sloop- en bouwwerkzaamheden staan gepland voor medio 2007. In het stationsgebied komen onder andere een OV-terminal, het nieuwe Hoog Catharijne, een megabioscoop en het nieuwe Muziekpaleis.

Reageer op dit artikel