nieuws

pws voor 10 miljoen gedupeerd in fraudezaak

regios

De fraude bij de Rotterdamse woningstichting PWS bedraagt zeker 10 miljoen euro.

Dat heeft de corporatie eergisteren bekendgemaakt, zo meldt dagblad Cobouw. PWS zal de schade verhalen op vier personen, onder wie de voormalige directeur-bestuurder Henk S. en oud-lid van de raad van toezicht Theo B. Zij hebben zich volgens de woningcorporatie tussen 2000 en 2004 verrijkt bij de aan- en verkoop van panden in Rotterdam. Tegen hen is aangifte gedaan wegens oplichting en valsheid in geschrifte. De twee werken niet meer bij PWS. De banden met de twee andere verdachten (een adviseur en zakenrelatie) zijn ook verbroken. De fraude kwam aan het rollen na de arrestatie van twee Rotterdamse huisjesmelkers eind vorig jaar. Uit hun administratie bleek dat PWS panden van hen had aangekocht. Justitie heeft de zaak nog in onderzoek.

Reageer op dit artikel