nieuws

Purmerend selecteert AM Wonen voor Weidevenne

regios

AM Wonen is door de gemeente Purmerend uit dertien kandidaten geselecteerd voor de ontwikkeling van 257 koop- en huurwoningen in Weidevenne, een grootschalig uitbreidingsgebied ten zuidwesten van de stad.

e visie van AM Wonen op de ontwikkeling van een stedelijk plan en het betrekken van de consument bij het ontwerpen van zijn woon- en leefomgeving waren doorslaggevend in de keuze van de gemeente. Het gaat om een investering van 34 miljoen euro voor de 153 koopwoningen. Voor de sociale huurwoningen is woningcorporatie Wooncompagnie geselecteerd.Het uitbreidingsgebied Weidevenne ligt ten westen van het Noordhollands Kanaal. In totaal komen hier 6800 woningen. Met de realisatie van het gebied is gestart in 1996. Weidevenne is opgedeeld in vier kwadranten. De 257 koop- en huurwoningen bevinden zich in het vierde kwadrant, Europa.De huurwoningen bevinden zich in het goedkope en middeldure segment. De verkoopprijzen van de woningen beginnen bij 140.000 euro voor de starterswoningen. Ongeveer 75 woningen worden gerealiseerd in het middeldure segment, tussen 160.000 en 180.000 euro. Het plan bevat daarnaast vooral twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in het dure segment, met verkoopprijzen tussen de 300.000 en 400.000 euro.

Reageer op dit artikel