nieuws

provincie zet licht op groen voor omnisportcentrum

regios

De provincie Gelderland gaat akkoord met het bestemmingsplan voor de bouw van het Omnisportcentrum in Apeldoorn, zo meldt de Stentor.

Projectleider Rob van der Veen namens het consortium Libéma/Giesbers Groep dat het Omnisportcentrum bouwt en exploiteert: ‘Voor het sportgebouw hadden we al een vergunning. Nu kunnen we ook beginnen met de realisatie van de commerciële onderdelen en de woontorens.’ De commerciële voorzieningen bestaan uit 12.000 m2 winkelruimte en 6.000 m2 sportgerelateerde en semi-commerciële ruimte. Die ruimte kan worden ingevuld met onder andere fitness, bowling, fysiotherapie, een dansschool en kantoren van sportbonden. Verder wordt er 500 m2 horecavoorzieningen gerealiseerd. In de drie woontorens die het consortium bij het Omnisportcentrum bouwt, komen ongeveer 150 woningen.Het Omnisportcentrum zal 63 miljoen euro kosten. De gemeente investeert 35 miljoen euro in het project. Verder participeren het Rijk (10 miljoen euro), de provincie Gelderland (7 miljoen euro) en NOCNSF (0,5 miljoen euro) in het sportcomplex.

Reageer op dit artikel