nieuws

Proefballon voor natuurattractiepark in Rijnwaarden

regios

De gemeente Rijnwaarden overweegt een natuurattractiepark aan te leggen van 50 hectare.

Het moet komen te liggen tussen het dorp Lobith, de Eltenseweg en de oude fabrieksweg naar de kleidepots. Gedacht wordt aan een gefaseerde aanleg. Het eerste deel zou op zijn vroegst in de zomer van 2008 gereed kunnen zijn. ‘Rijnwaarden hoopt binnen een half tot driekwart jaar contacten te leggen met investeerders’, zegt verantwoordelijk wethouder Lucien van Riswijk. De gemeente denkt dat een investering van ‘enkele miljoenen’ euro’s nodig is. Volgens woordvoerder Martin Maassen van de Vereniging van Recreatieondernemers moet het niet moeilijk zijn bonafide entrepreneurs te vinden. Wel moet volgens hem het bestemmingsplan nog worden gewijzigd. Het attractiepark is gebaseerd op het Eden-project in het Engelse Cornwall. Dit drie jaar oude park geeft twee miljoen bezoekers per jaar voorlichting over de aanwezige 11.000 verschillende planten en bloemen.    

Reageer op dit artikel