nieuws

problemen bij exploitatie beurs van berlage

regios

De kosten voor de opknapbeurt en het onderhoud en het bestaande tekort van de Beurs van Berlage zijn stadsdeel Amsterdam-Centrum te veel.

Het verwijderen van onvoorzien grote hoeveelheden asbest heeft veel geld gekost en ook de rest van de renovatie van de uit 1903 stammende creatie van de beroemde architect Berlage is duur. Bovendien kampt het monumentale gebouw met een tekort van 7 miljoen euro. Vrijdag liet het stadsdeel weten dat op korte termijn ruim 7 miljoen euro nodig is. Te veel voor het stadsdeel, dat een beroep heeft gedaan op Amsterdam. ‘De centrale stad moet helpen. De kosten voor dit gebouw zijn te hoog’, luidt de noodkreet van het stadsdeel Centrum. De deelgemeente meent dat het gebouw een stedelijk belang heeft. Zij heeft te weinig geld om het te kunnen betalen.

Reageer op dit artikel