nieuws

Plannen voor woningbouw op sportpark in Nuenen

regios

De gemeente Nuenen gaat met Rabo Vastgoed onderhandelen over woningbouw op sportpark De Luistruik.

De gemeenteraad heeft daartoe op 29 april besloten. Het plan voor De Luistruik voorziet in de bouw van ongeveer 300 huur- en koopwoningen in verschillende prijsklassen. De huidige sportvelden verhuizen naar het terrein Oude Landen aan de rand van Nuenen, waarvoor Rabo Vastgoed eveneens een plan heeft gemaakt. Eind 2003 heeft de gemeente vastgesteld dat het ontwikkelingsplan van Rabo Vastgoed, De Nuense Maat, het beste aansloot bij de eigen wensen. Nuenen had toen keuze uit vier, door verschillende partijen ingediende, voorstellen. De nieuwe locatie voor de sportvelden, Oude Landen, wordt opgehoogd in verband met de lage ligging en de hoge grondwaterstand. Het sportcomplex kan later worden uitgebreid met een sporthal.     

Reageer op dit artikel