nieuws

Plannen voor sportcomplex en woontorens bij Zuiderpark

regios

Wing en Bam Vastgoed hebben plannen voor een groot sportcomplex op het terrein van het oude ADO-stadion in Den Haag, dat in 2006 wordt gesloopt.

Naast sportvoorzieningen willen de initiatiefnemers er congres-, feest- en vergaderruimte en een ondergrondse parkeergarage met ruimte voor 1000 auto’s realiseren. Daarnaast komt op het voormalige ADO-terrein een evenementenplein in de openlucht, waar een schaatsbaan kan worden aangelegd en concerten en markten kunnen worden gehouden. Voorts bestaan er plannen voor de bouw van zes of zeven woontorens met 150 appartementen buiten het Zuiderpark. Het is nog niet duidelijk of dit koop of huurappartementen worden. Volgens regiodirecteur Phillip Smits van Bam Vastgoed zal het woningaanbod in de woontorens ‘gedifferentieerd’ zijn. Over de investering die met het project is gemoeid, wil Bam Vastgoed nog geen mededeling doen. De plannenmakers hebben het Amsterdamse Architectenbureau Zwarts & Jansma gevraagd een ontwerp te maken. Bam Vastgoed hoopt voor het eind van het jaar groen licht te krijgen van de gemeente Den Haag, waarna het project rond 2010 zal zijn gerealiseerd.     

Reageer op dit artikel