nieuws

plannen voor nieuw woongebied groningen

regios

In de stad Groningen ontwikkelt en bouwt Heijmans het stedelijke gebied De Kop van Oost.

In dit gebied komen in totaal 350 appartementen, 50 woningen en 4200 m2 commercieel vastgoed bestemd voor dienstverlening. Het totale project omvat ook de aankoop van het terrein, de sloop en de sanering en de aanleg van de infrastructuur. Bij Kop van Oost zijn werkmaatschappijen van zowel de divisies Vastgoedontwikkeling, Bouw en Infra van Heijmans betrokken. De verwachte omzet van dit project bedraagt in totaal ongeveer 100 miljoen euro. Heijmans heeft met woningcorporatie In uit Groningen een overeenkomst gesloten voor de gegarandeerde afname van vijftig procent van de woningen. De Kop van Oost is gelegen in het oostelijke havengebied aan de Zuidoostzijde van Groningen. De eerste fase van het project bestaat uit de ontwikkeling en bouw van ongeveer 170 koopappartementen met eigen parkeerplaats verdeeld over twee woontorens. Naar verwachting begint de verkoop van de appartementen in april 2006. De appartementen worden ontwikkeld volgens het Wenswonen-concept van Heijmans, waardoor de koper de oppervlakte, van ongeveer 60 m2 tot meer dan 400 m2, en de indeling van het appartement volledig zelf kan bepalen. De verkoopprijzen van de appartementen zijn nog niet bekend. Voor het ontwerp van de appartementen tekende Mecanoo Architecten in Delft. Naast appartementen omvat de eerste fase de ontwikkeling en bouw van 25 split-level-kadewoningen. Deze woningen zijn een ontwerp van ZECC Architecten uit Utrecht en bieden uitzicht over het Eemskanaal. De verkoop van de woningen zal medio augustus 2006 beginnen. De tweede fase van het project omvat de ontwikkeling en bouw van zo’n 180 appartementen en 27 woningen. Deze fase begint medio 2008.

Reageer op dit artikel