nieuws

Plannen voor golfbaan en groot hotel bij Klazienaveen

regios

Golfbaanontwikkelaar Theo ten Tije, projectontwikkelaar Lirema en het bestuur van Landgoed Scholtenszathe hebben een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een achttien holes golfbaan en een multifunctioneel complex in Landgoed Scholtenszathe.

Het complex op het 950 hectare grote terrein van het landgoed bij Klazienaveen moet ruimte bieden aan een hotel met zeventig kamers, zeventig appartementen, een sauna, een schoonheidssalon, congres –en vergaderfaciliteiten en expositieruimten. Directeur Aad van Riel van Lirema uit Oisterwijk kan nog niets zeggen over de omvang van het investeringsvolume ‘omdat de plannen nog in de conceptfase verkeren. Maar dat het in tientallen miljoenen euro’s gaat belopen, is wel duidelijk.’ Het hoofdgebouw krijgt als thema ‘Kuur & Natuur Ontspannen in het Groen’.Voor de realisatie van het ongeveer 10.000 m2 grote complex is een bestemmingsplanwijziging noodzakelijk. Hierover zijn de drie initiatiefnemers in overleg met de gemeente Emmen en de provincie Drenthe. Van Riel hoopt in 2006 te kunnen beginnen met de uitvoering. Lirema is verantwoordelijk voor de vastgoedontwikkeling, terwijl Ten Tije de aanleg van de golfbaan voor zijn rekening neemt. Ten Tije, die ook golfbaan Scherpenbergh in Lieren exploiteert, neemt als uitgangspunt voor de inrichting de integratie in het bestaande landschap.Lirema ontwikkelt in een ander project op het uitgestrekte landgoed 24 exclusieve landhuizen en tien autonome bouwkavels op het landgoed. Van Riel verwacht dat de bouw van de eerste landhuizen dit jaar kan aanvangen. Voormalig rijksbouwmeester Wytze Patijn van architectenbureau Kuiper uit Rotterdam is als coördinerend architect betrokken bij beide projecten.

Reageer op dit artikel