nieuws

Plan voor nieuwe wijk aan rand Stompwijk

regios

Er kan een grote nieuwe wijk komen aan de rand van Stompwijk, zo meldt de Haagsche Courant.

Om hoeveel woningen het precies zou gaan is nog niet bekend, maar vast staat dat het voor Stompwijkse begrippen om een ongekend groot aantal gaat. ‘Het gaat niet om een Vinex-achtige wijk, maar je gaat ook niet zo’n gebied overhoop halen voor honderd woningen’, aldus burgemeester Van Haersma Buma van Leidschendam-Voorburg, waartoe Stompwijk behoort. Ook in de Meerpolder, tussen Stompwijk en Zoetermeer, zou een nieuwe woonwijk kunnen komen, zo stelt de gemeente. Daarbij gaat het om ‘een hoger segment in de woningmarkt’.De mogelijkheid voor woningbouw in Stompwijk staat vermeld in de nota Landstad in de Randstad die de gemeente heeft gepresenteerd. De gemeente benadrukt dat de visie nog moet worden besproken met belanghebbenden zoals buurgemeenten, het stadsgewest Haaglanden en de provincie. ‘Met deze schets voor de toekomst willen we de discussie aangaan’, aldus Van Haersma Buma.Stompwijk heeft ongeveer 2000 inwoners. Een forse toename van het aantal inwoners is vereist om de voorzieningen in het dorp te behouden. Bovendien heeft de gemeente inkomsten nodig om elders groengebieden te verbeteren.

Reageer op dit artikel