nieuws

plan voor ‘juffertoren’ op wijnhaveneiland

regios

HD Projectrealisatie en Sipkema onroerend goed willen een 145 meter hoge woontoren op het Rotterdamse Wijnhaveneiland realiseren, zo meldt Cobouw.

Volgens de voorlopige plannen krijgt de ‘Juffertoren’ een gevarieerde invulling met circa 240 koop- en huurappartementen die in grootte variëren van 50 tot 250 m2. In de plint zijn commerciële ruimten voorzien, ondergronds krijgt de toren een volledig geautomatiseerde parkeergarage voor ongeveer 300 auto’s. Het wat ingedutte centrumdeel Wijnhaveneiland heeft zich de afgelopen jaren snel ontwikkeld. Ondanks de relatief hoge boekwaarde van de – verouderde – kantoren in het gebied, is het haalbaar om die te vervangen: door hoogbouw met voldoende kritische massa. Hoogbouw is hier inmiddels bovendien een middel om vanaf het Wijnhaveneiland het uitzicht te openen over stad, rivier en haven. Circa 100 appartementen, de commerciële ruimte en de parkeergarage worden via een belegger in de verhuur gebracht. De ontwikkelaar wil, als de plannen definitief groen licht krijgen, eind 2007 beginnen met de bouw. Jeroen Hoorn, architect van HD Projectrealisatie, levert het ontwerp.

Reageer op dit artikel