nieuws

plan voor allerhoogste toren van nederland

regios

Burgfonds heeft in nauwe samenwerking met Architekten Cie een plan gepresenteerd voor het allerhoogste gebouw van Nederland.

Als het aan de bedenkers ligt verrijst in Leidsche Rijn in Utrecht een 262 meter hoge kantoor- en woontoren. Het ontwerp toont een gebouw dat van onderen enigszins op de voet van de Eiffeltoren lijkt en dat zich aan de top weer splitst in verschillende uitlopers. Het plan past in het masterplan van Leidsche Rijn Centrum, waarin ruimte is vrij gemaakt voor een superhoog bouwwerk. Het plan voor de Belle van Zuylen is een initiatief van ontwikkelaar Burgfonds in nauwe samenwerking met Architekten Cie. ‘Na de polders, windmolens en Deltawerken is deze verticale stedenbouw een volgende stap in de traditie van de Nederlandse landschapsengineering’, zo staat op de aan het project gewijde website bellevanzuijlen.nl te lezen. Verantwoordelijk wethouder W. Lenting reageert verheugd: ‘Dat een ontwikkelaar het aandurft om op eigen risico, zonder overleg met de gemeente, met een dergelijk plan te komen is een absolute onderschrijving van het feit dat we het in Utrecht goed doen.’

Reageer op dit artikel