nieuws

plan tweede stadhuis hofstad goedgekeurd

regios

Het gemeentebestuur van Den Haag gaat akkoord met de bouw van een tweede stadhuis aan de Leyweg, in het zuidwesten van de stad.

Volgende maand zal de gemeenteraad zich uitspreken over het bouwplan. Na goedkeuring wordt het plan verder uitgewerkt. Het plan voor een tweede stadhuis komt uit de koker van PvdA-wethouder Marnix Norder (wonen en bouw). Het futuristisch uitziende stadhuis van 75 meter hoog moet in 2010 gereed zijn. Het driehoekige gebouw moet plaats bieden aan 950 ambtenaren. Ook staan 46 appartementen op het programma.Met het project zal een investering zijn gemoeid van zo’n 74 miljoen euro. De bouw heeft wel tot gevolg dat andere gemeentepanden overbodig worden. Van panden aan de Laan van Nieuw Oost-Indië, Loosduinseweg, Thorbeckelaan en de Genemuidenstraat zal daarom de huur worden opgezegd. Wethouder Norder benadrukte dat het daarbij vaak om afgeschreven gebouwen gaat.

Reageer op dit artikel