nieuws

plan parkachtige nieuwbouw bij nijmeegse wijk

regios

Projectontwikkelaar KDO uit Druten gaat samen met de Nijmeegse woningcorporatie Standvast tweehonderd meest koopwoningen aan de rand van de Nijmeegse wijk Hees bouwen.

De bouw van de ‘parkachtige wijk’ moet augustus 2007 beginnen. In 2009 is de voorziene oplevering van het project. De plannen moeten nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad. Gisteren legde de gemeente Nijmegen het project voor aan de bewoners van Hees.De nieuwe woonwijk komt in een gebied waar nu nog sportvelden en een vmbo-school zijn gelegen. De vmbo-school zal waarschijnlijk plaatsmaken voor 28 koopwoningen, waarvan 16 van het type twee-onder-een-kap en 12 geschakelde. De meeste huurwoningen komen naar verwachting achter zorgcentrum Huize Rosa. Woningcorporatie Standvast bouwt daar in twee, met Huize Rosa verbonden, gebouwen 42 zorgwoningen en 33 woningen waar zorgfaciliteiten mogelijk maar niet verplicht zijn. Op de sportvelden ontwikkelen Standvast en KDO samen honderd woningen: 48 geschakelde eengezinswoningen en 45 appartementen, verdeeld over drie torens van vijf hoog. Welke investering met het project is gemoeid, konden de ontwikkelaars nog niet zeggen.

Reageer op dit artikel