nieuws

plan megalab 100.000 m2 afgeblazen

regios

Het plan voor een megalab van 100.000 m2 in de regio Midden-Nederla

d, Labaplix, is stilgelegd. De vijf initiatiefnemers, onbekend gebleven multinationals, hebben de ontwikkeling van het zeer grote laboratorium- en onderzoekscentrum gestaakt. Dat meldt het Algemeen Dagblad.Het is onduidelijk of uitstel ook afstel betekent. Begin dit jaar maakte projectleider Henk van den Berg van Labaplix Research & Development de ambities bekend: een complex van 100.000 m2, waarin 4.600 mensen werk vinden. Deze miljardeninvestering zou worden opgebracht door de vijf meest beursgenoteerde opdrachtgevers. De eventuele locaties waren Almere, AmersfoortPodium en Nieuwegein Galecopperzoom. Waarom de plannen zijn afgeblazen, is niet duidelijk. Volgens de projectleider waren er onder meer problemen over de oprichting van een rechtspersoon.

Reageer op dit artikel