nieuws

Piazza Center Eindhoven opent deuren

regios

Vandaag wordt het winkelcentrum Piazza Center in Eindhoven geopend.

Door problemen met de veiligheid zag het er naar uit dat de opening voor onbepaalde tijd zou worden opgeschort, maar door het akkoord van minister van VROM met een pakket aan extra maatregelen, is de vertraging beperkt gebleven.Minister Dekker kondigde eerder nog een bouwstop af, omdat het winkelcentrum aan de achterzijde op anderhalve meter van een spoorbaan is gelegen en er regelmatig gevaarlijke stoffen over dit spoor worden vervoerd. De snelheid van de treinen met gevaarlijke stoffen wordt nu teruggebracht van 60 naar maximaal 40 kilometer per uur. Ook is in de winkels aan de achterzijde van het winkelcentrum (totaal 24.000 m2) een brandwerende wand geplaatst.De kosten van de maatregelen bedragen ongeveer 1 miljoen euro. Het Rijk draagt 450.000 euro bij aan de kosten. De gemeente betaalt 100.000 euro voor branddetectie, blusleiding en een rampenbestrijdingsplan. De kosten voor de brandwerende wanden komen voor rekening van de eigenaar van het winkelcentrum Rodamco Europe of de ontwikkelaar William Properties. Meer informatie hierover is te vinden in Vastgoedmarkt van april 2004, die vandaag verschijnt.

Reageer op dit artikel