nieuws

patrimonium fuseert met quawonen

regios

Woningcorporatie Patrimonium’s Woningstichting (PWS) uit Krimpen aan den IJssel gaat samen werken met QuaWonen.

Op 1 juni 2007 moet de fusie zijn afgerond. Het bestuur van PWS treedt dan terug. Voor huurders verandert er weinig, op dit moment werken de twee corporaties op veel vlakken al nauw samen. Dat meldt de site van corporatiekoepel Aedes. PWS beheert 295 woningen in Krimpen aan den IJssel. QuaWonen is eigenaar van ongeveer 8.200 woningen in de Krimpenerwaard. Volgens het bestuur van PWS is zelfstandig doorgaan niet meer in het belang voor haar huurders. Gezien de goede samenwerking was QuaWonen de beste fusiekandidaat. Voor deze corporatie past de fusie in haar visie dat ze dé corporatie wil zijn van en voor de regio.

Reageer op dit artikel