nieuws

parkstad limburg: veel minder woningen nodig

regios

In de zeven gemeenten van Parkstad Limburg zijn 8.

00 nieuwe woningen gepland, terwijl er tot 2010 slechts ruimte is voor 2.000. Dat stelt Parkstad Limburg, het samenwerkingsverband tussen Heerlen, Kerkrade, Landgraaf, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld en Onderbanken. Gemeenten, ontwikkelaars, woningcorporaties én woonconsumenten hebben er belang bij dat er kritisch wordt gekeken naar de plannen, vindt Parkstad Limburg. De gemeente Heerlen buigt zich nu over de criteria die voor plannen moeten gaan gelden. De komende weken zal Heerlen daarom geen besluiten nemen over projectaanvragen. Wethouder Lex Smeets daarover op de website Blik op nieuws Limburg: ‘We nemen nu even gas terug om projecten te bekijken in de samenhang van bouwprogramma’s en visie op de ontwikkeling van de stad, om straks samen met ontwikkelaars gerichter te kunnen bouwen aan de stad.’

Reageer op dit artikel