nieuws

papendrecht wil bouw theater uitstellen

regios

De gemeente Papendrecht wil de uitvoering van het theaterbesluit van december uitstellen tot na de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Burgemeester De Bruin hoopt dat zo het opstappen van wethouder Vogel (onder meer Economische zaken en Onderwijs) naar aanleiding van dat besluit kan worden teruggedraaid. Vogel legde zijn functie neer, omdat hij het niet eens was met een raadsbesluit over de bouw van een nieuw theater in Papendrecht. Hierdoor bleef er nog maar een wethouder over. In oktober was wethouder Stremler (onder meer Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) ook al opgestapt. De Bruin noemt deze bestuurlijke situatie ‘uniek in ons land en onwenselijk’. Hij vindt dat het belang van de gemeente zwaarder weegt dan het op de spits drijven van politieke meningsverschillen.

Reageer op dit artikel