nieuws

paleis soestdijk drie jaar open voor publiek

regios

Het volledig ingerichte paleis Soestdijk gaat drie jaar open voor het publiek.

‘Alle representatieve vertrekken worden opengesteld en zijn in stijl gemeubil;eerd’, aldus projectmanager Jan Kamphuis van de Rijksgebouwendienst in de3 Gooi- en Eemlander.In afwachting van een definitieve bestemming, kan de bevolking een kijkje nemen in de voormalige woning van koningin Juliana en prins Bernhard. Kamphuis:: ‘De privéspullen zijn naar de erfgenamen, maar het is zeer fraai gemeubileerd. Met tafels, stoelen, kunst, kandelaars, noem maar op.’ Ook Bernards werkvertrek, ‘de olifantenkamer’, wordt weer ingericht. Het ziet ernaar uit dat het paleis op veteranendag, op 29 juni, voor het eerst geopend zal zijn. De definitieve bestemming wordt naar verwachting volgende maand bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel