nieuws

ovg ontwikkelt pdv lansingerpoort

regios

De gemeente Berkel en Rodenrijs heeft een intentieovereenkomst gesloten met OVG Projectontwikkeling voor het winkelgebied Lansingerpoort.

Dat meldt de ontwikkelaar in een persbericht. Volgens OVG groeit in de driehoek Rotterdam, Den Haag en Gouda het aantal inwoners sterk. Door deze groei is er ruimte voor de ontwikkeling van een grootschalige winkelvoorziening in deze regio. Volgens OVG toont onderzoek aan dat deze voorzieningen complementair zijn aan de bestaande kernwinkelstructuur. Berkel en Rodenrijs en OVG gaan de mogelijkheden van grootschalige winkelvoorziening daarom nader bestuderen.OVG wil in samenwerking met Berkel en Rodenrijs een perifeer winkelgebied ontwikkelen op het nieuwe bedrijventerrein Oudeland. Het bedrijventerrein ligt aan de grens van Berkel en Rodenrijs en biedt naast de nieuwe huisvesting van moderne bedrijven ook de mogelijkheid om in een deel van het plangebied grootschalige winkels te concentreren.Lansingerpoort zal in totaal ongeveer 39.500 m2 winkelvloeroppervlakte omvatten, opgebouwd uit voornamelijk winkels uit het PDV-segment, aangevuld met grootschalige winkels en ondersteunende voorzieningen, zoals een foodcourt. Daarnaast worden de mogelijkheden voor leisurevoorzieningen onderzocht. Het winkelgebied krijgt een riante parkeervoorziening voor ruim 1.500 auto’s. Een groot aantal functies van Lansingerpoort past binnen de huidige kaders van het bedrijventerrein Oudeland en kunnen op afzienbare termijn worden gerealiseerd. Lansingerpoort wordt ontsloten door de N470, de nieuwe verbinding tussen de driehoek Rotterdam, Zoetermeer en Delft, waardoor het gebied goed bereikbaar is voor de inwoners van Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk.

Reageer op dit artikel