nieuws

ovg ontwikkelt 53.000 m2 in lotuscomplex

regios

OVG Projectontwikkeling ontwikkelt op het huidige ABB-terrein in Rotterdam 53.

00 m2 kantoorruimte. Tot nu toe was bekend dat OVG op de kantoorcampus De Lotus ongeveer 33.800 m2 kantoorruimte wilde ontwikkelen. De eerste gebruikers zijn LogicaCMG, Royal Haskoning en ABB. In totaal worden in een parkachtige setting zes kantoorgebouwen ontwikkeld. De Lotus is strategisch gelegen langs de A20 in het kantorengebied Prins Alexander nabij het Alexandrium. Dam & Partners Architecten (Amsterdam) is verantwoordelijk voor het stedenbouwkundige concept en de architectonische uitwerking van De Lotus. De komst van Royal Haskoning (9300 m2) en LogicaCMG (12.800 m2) en de herhuisvesting van ABB (9400 m2) is al zeker. Een vierde gebouw (6500 m2) wordt tegelijkertijd met de gebouwen van de eerder genoemde huurders in aanbouw genomen en wordt momenteel op de verhuurmarkt aangeboden. De eerste vier gebouwen zijn eind vorig jaar verkocht aan SEB Immobilien Investment GmbH. Op de website van SEB ImmoInvest wordt in een op 28 december 2005 gedateerd persbericht melding gemaakt van de transactie. De investeringskosten voor het Rotterdamse ontwikkelingsproject worden in het SEB-persbericht geraamd op in totaal ongeveer 110 miljoen euro. Drie van de vier torens stonden verhuurd voor een periode van tien jaar. Als huurders worden genoemd het ingenieursbureau Haskoning, ABB en IT-bedrijf Logica CMG. OVG zou voor het vierde gebouw een huurgarantie hebben afgegeven bij oplevering in 2007 voor een periode van vijf jaar. De Mik Bedrijfshuisvesting trad op als adviseur voor OVG Projectontwikkeling voor het gebouw van Royal Haskoning. Cushman & Wakefield Healey & Baker trad op als adviseur voor ABB. Jones Lang LaSalle behartigde de belangen van LogicaCMG.

Reageer op dit artikel