nieuws

overname slotervaartziekenhuis ketst af

regios

De Amsterdamse woningcorporaties De Key en Het Oosten en zorginstelling Cordaan zien toch af van de overname van het Slotervaartziekenhuis in de hoofdstad.

De instellingen hebben dat gisteren bekendgemaakt. Volgens de drie partijen is het niet gelukt een verantwoord ondernemingsplan voor de exploitatie van het ziekenhuis op te stellen. Op 14 augustus hadden zij een intentieovereenkomst ondertekend om de gebouwen en de zeggenschap van het ziekenhuis voor het eind van het jaar aan hen over te dragen.In een verklaring zeggen de instellingen er nog steeds van overtuigd te zijn dat het een goede zaak zou zijn voor de bewoners van Amsterdam-West, voor het ziekenhuis en de medewerkers, wanneer de samenwerking met Cordaan, De Key en Het Oosten wel door zou zijn gegaan. ‘Daarom zijn we teleurgesteld dat we moesten besluiten ons terug te trekken uit het biedingsproces. Dat hebben we moeten doen, omdat we ook de zorg voor de aan ons toevertrouwde publieke middelen hebben’, aldus de drie partijen.

Reageer op dit artikel