nieuws

overname slotervaartziekenhuis is rond

regios

De Amsterdamse woningcorporaties De Key en Het Oosten en zorginstelling Cordaan gaan het Slotervaartziekenhuis in de hoofdstad kopen.

De drie partijen hebben hiertoe een intentie-overeenkomst ondertekend, maakte het ziekenhuis gisteren bekend. Volgens die overeenkomst worden de gebouwen en de zeggenschap van het ziekenhuis voor het einde van het jaar overgedragen aan de twee corporaties en Cordaan. De partijen gaan op korte termijn een concreet businessplan opstellen. Daarbij willen ze het ziekenhuis splitsen en een deel van het gebouw ombouwen tot woningen. De twee woningcorporaties zijn al op grote schaal actief met stedelijke vernieuwing in Amsterdam-West. Cordaan is de grootste aanbieder van langdurige zorg in Amsterdam. Het consortium had vorige week al een bod uitgebracht. Het ziekenhuis in Amsterdam-West verkeert sinds enige tijd in financiële problemen en was met verschillende partijen in gesprek over een overname. Na de koop door de woningcorporaties en Cordaan is de toekomst van het Slotervaartziekenhuis voorlopig veiliggesteld.

Reageer op dit artikel