nieuws

Overeenkomst voor 2400 studentenwoningen

regios

De Amsterdamse corporaties Rochdale en AWV en studentenhuisvester Duwo tekenen morgen een samenwerkingsovereenkomst.

Gezamenlijk zullen zij de komende jaren 2400 studentenwoningen ontwikkelen in Amsterdam. Met gemeentelijke subsidie zal worden geïnvesteerd in de bouw van een wooncomplex met 700 studentenwoningen in het sciencepark Watergraafsmeer en een nieuwe studentenflat bij het Amstelstation. Medio 2004 is het voor 194 studenten geschikt gemaakte cruiseschip gereed en komen er 385 containerwoningen bij op het voormalige NDSM-terrein. Eind 2003 zijn er al studenten ondergebracht in sloopflats in de Bijlmer.Naast de ontwikkeling van nieuwe studentenwoningen wil Duwo ook de woonruimteverdeling voor deze groep vereenvoudigen door vermindering van het aantal loketten. Daartoe zal de organisatie de samenwerking zoeken met andere aanbieders van studentenhuisvesting, onderwijsinstellingen en studentenorganisaties. Het was mede de wens van de Amsterdamse gemeente en onderwijsinstellingen dat Duwo zich naast Delft en Den Haag nu ook in Amsterdam heeft gevestigd, meldt de website van woningcorporatiekoepel Aedes. Een verzoek tot toelating in dit werkgebied werd door de minister van VROM gehonoreerd.

Reageer op dit artikel