nieuws

overeenkomst nieuw station breda

regios

Vandaag ondertekenen burgemeester Van der Velden van Breda, minister Dekker van VROM en minister Peijs van Verkeer en Waterstaat de Uitvoeringsovereenkomst Nieuw Sleutelproject Breda.

Met de ondertekening van dit contract kan Breda verder met de ontwikkeling van de nieuwe OV-terminal en de inrichting van de stationsomgeving. Ook zal het officiële startsein worden gegeven voor de aanleg van het derde perron waar straks de HSL-shuttle gaat rijden. Naast de Uitvoeringsovereenkomst met het Rijk, ondertekent de gemeente Breda ook overeenkomsten met de provincie, NS Vastgoed, NS Prorail en NS stations. Het nieuwe stationskwartier met de OV-terminal als centrum, gaat straks een nieuw stadsdeel in Breda vormen. De shuttleverbinding met de HSL vormt het vliegwiel voor de verdere economische ontwikkeling van het gebied. Het stationskwartier wordt een mix van wonen, werken en voorzieningen van hoge kwaliteit.

Reageer op dit artikel