nieuws

overdekte camping van van der most mag niet open

regios

Problemen met vergunningen is er de oorzaak van dat ondernemer Hennie van der Most zijn idee om een overdekte camping op een voormalig legerterrein te openen, voorlopig niet kan uitvoeren in Duitsland.

De ondernemer uit Slagharen kocht vorig jaar in Itterbeck een voormalig Navo-depot van 135 hectare. De munitiebunkers op het terrein moeten luxe bungalows worden en in de vijftig reusachtige loodsen komt kunstgras voor een overdekte camping met een capaciteit van 1800 kampeerders. Volgens zijn Duitse zaakwaarnemer H. Meiners is het echter zeer de vraag of het Freizeitpark Itterbeck überhaupt dit jaar nog wel open gaat. De gemeente en de Duitse deelrepubliek zijn weliswaar blij met de plannen in Itterbeck, maar de vergunningen voor het recreatieterrein zijn nog niet klaar. Van der Most zelf maakt zich overigens niet druk over de vertraging. Het plan gaat toch wel door, meent een woordvoerder.

Reageer op dit artikel