nieuws

Opnieuw huisvestingsvergunning in Rotterdam

regios

Het Rotterdamse college van Burgemeester en Wethouders wil dat nieuwe huurders in achterstandswijken een huisvestingsvergunning aanvragen.

Op die manier kan de gemeente toetsen of de bewoner genoeg inkomen ontvangt en of er niet te veel mensen op een adres wonen.Wethouder M. Pastors (Ruimtelijke Ordening) maakte vrijdag bekend dat het zes maanden durende experiment per 1 oktober begint als de gemeenteraad met de plannen instemt. De proef vindt plaats in de wijken Charlois, Feijenoord, Delfshaven en het Centrum en is een opstapje naar de zogenoemde ‘Rotterdamwet’. Die wet moet voor Rotterdam een instrument worden waarmee de stad, indien nodig, huurders kan eisen inkomen uit werk te hebben. Voordeel van de wet in het kader van het experiment is dat er uitzonderingen kunnen worden gemaakt voor bepaalde bevolkingsgroepen, zoals ouderen en studenten.De regels gaan gelden voor alle mensen die zich in Rotterdam willen vestigen, dus ook voor Rotterdammers die willen verhuizen naar het gebied waar het experiment wordt uitgevoerd.     

Reageer op dit artikel