nieuws

Opname kantoorruimte Amsterdam gehalveerd in Q3

regios

De opname van kantoorruimte in Amsterdam is in het derde kwartaal meer dan gehalveerd van 100.

00 tot 45.000 m2. Dat blijkt uit de Quarterly Market Snapshots van Cushman & Wakefield Healey & Baker.De vraag naar kantoorruimte wordt volgens de onderzoekers vooral gevoed door vervanging.Het leegstandspercentage van kantoren in Amsterdam bleef stabiel op 18,5 procent. Cushman & Wakefield constateerde in het derde kwartaal een stijging van het aantal kleine transacties (tussen 500 – 1000 m2). De vraag naar kantoorruimte op toplocaties blijft volgens de onderzoekers groot. Dat geldt ook voor de vraag naar winkelvastgoed op A-locaties. Cushman & Wakefield nam in het derde kwartaal een stabilisatie van de huren in deze markt waar.     

Reageer op dit artikel