nieuws

opening winkelcentrum hasselo in hengelo

regios

op woensdag 5 april 2006 vindt de officiële openingshandeling plaats voor winkelcentrum Hasselo in Hengelo.

Winkelcentrum Hasselo is een integrale herontwikkeling van woningen, winkels en parkeerdak, gerealiseerd door Bouwfonds MAB Ontwikkeling.Het winkelcentrum Hasselo vormt de centrumvoorziening voor de wijk Hasseler Es in Hengelo. Precies 25 jaar geleden werd het winkelcentrum gerealiseerd, toen nog door ontwikkelaar MAB uit Den Haag. Gedurende deze jaren heeft het winkelcentrum een belangrijke rol vervuld in de wijk, maar dreigde de laatste tijd zijn kracht om consumenten te trekken, te verliezen. Daarom heeft Bouwfonds MAB het voortouw genomen tot een renovatie-operatie om het winkelcentrum nieuw elan te geven.Het winkelcentrum telt na de renovatie en uitbreiding zo’n 38 winkels met een gevarieerde branchering. Het winkelcentrum beslaat een totale oppervlakte van ruim 10.000 m2. In de oude situatie telde Hasselo ongeveer 6.000 m2 aan winkelruimte. Nieuw is het ruime parkeerdak dat plaats biedt aan ruim 100 auto’s. Bovendien zijn er 44 royale huurappartementen toegevoegd.Het winkelcentrum is nagenoeg geheel verhuurd. Veel van de oorspronkelijke huurders zijn binnen het winkelcentrum verhuisd of hebben hun winkel kunnen vergroten. Zowel supermarkt Albert Heijn als C1000 hebben in het centrum een moderne winkel van ruim 1700 m2. Het aanbod is aangevuld met discount supermarkt Aldi. Andere nationale ketens die een winkel in Hengelo (her)openen zijn Kruidvat, Globe, Blokker, Zeeman en Gall & Gall. De lokale charme wordt ingevuld door diverse ondernemers.Het winkelcentrum is eigendom van de VVE Hasselo, waarbij Rodamco het merendeel van de winkels bezit en Delta Lloyd eigenaar is van de nieuwe appartementen.

Reageer op dit artikel