nieuws

opening centrumplan hoochwoert in woerden

regios

Op donderdag 12 oktober wordt het centrumplan Hoochwoert in Woerden officieel geopend.

Hoochwoert, gerealiseerd door Multi Vastgoed in samenwerking met de gemeente Woerden, bestrijkt het gebied vanaf de Nieuwe Markt, Kerkplein topt aan de Molenstraat. Het plan omvat ongeveer 9.000 m2 winkels, horeca en dienstverlening, 86 appartementen en stadswoningen en een ondergrondse parkeergarage voor vijfhonderd auto’s. De hele ontwikkeling inclusief realisatie heeft bij elkaar zo’n tien jaar geduurd en heeft een totale investeringswaarde van rond de 68 miljoen euro. Het project is verworven door Interpolis Vastgoed voor de Stichting Rabobank Pensioenfonds. Een drietal architecten – Jo Crepain, Groeneweg & van der Meijden en Rappange en Partners – hebben het concept van T+T Design gezamenlijk uitgewerkt. De beeldbepalende elementen in het centrum van Woerden, zoals het Arsenaal, de kazerne, de voormalige pastorie en Concordia vormden het uitgangspunt voor het ontwerp van de drie verschillende architecten. Voor het Kerkplein is een ontwerp gemaakt door MTD landschapsarchitecten.

Reageer op dit artikel