nieuws

oosterparkstadion maakt plaats voor woningen

regios

Op de plek van het Oosterparkstadion, het oude voetbalstadion van FC Groningen, worden de komende jaren driehonderd woningen ontwikkeld.

In november begint de sloop van het voetbalbastion aan de Zaagmuldersweg in Groningen. Begin 2007 begint dan de bouw van de eerste 34 stads- en parkwoningen met een prijs tussen ongeveer 265.000 en 315.000 euro. Deze woningen worden gezamenlijk ontwikkeld door particulieren, woningcorporatie en gemeente. De overige, voornamelijk koopwoningen zal woningcorporatie Nijestee zelf ontwikkelen. Het gaat waarschijnlijk om stadswoningen en -appartementen, meest in gebouwen van drie tot vier verdiepingen. Er zijn ook plannen voor seniorenwoningen in de maak. Makelaar Boelens Jorritsma neemt in elk geval de verkoop van de eerste 34 woningen op zich.

Reageer op dit artikel