nieuws

ook nunspeet krijgt zijn zorgplein

regios

In Nunspeet is op het Stationsplein begonnen met de bouw van een zorgplein.

Woonzorg Nederland ontwikkelt er een woonzorgcomplex van vijftig appartementen en enkele penthouses. Woningcorporatie Omnia Wonen gaat een zorgcentrum ontwikkelen met onder meer ruimten voor huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, thuiszorgorganisatie Icare, maatschappelijk werk en sportartsen. Ook staan minimaal elf starterswoningen voor jongeren op het programma.De bouw van het zorgcentrum is net begonnen, de bouw van het woonzorgcomplex kan pas volgend jaar beginnen. Het complex moet worden gebouwd op de plek van het voormalige politiebureau aan het Stationsplein. Daarvoor moet echter het voormalige FNV-congrescentrum op de hoek met de F.A. Molijnlaan wijken. De sloop van het oude congrescentrum, waarin nu een hotel is gevestigd, moet nog plaatsvinden. Ook het VVV-kantoor wordt waarschijnlijk verplaatst naar het Veluwe Transferium aan de overkant van de spoorlijn Zwolle-Amersfoort. Supermarktketen Aldi heeft al aangegeven interesse te hebben voor deze plek. Aldi is nu nog gevestigd aan de Laan in Nunspeet, maar veroorzaakt daar regelmatig verkeers- en parkeerproblemen.In steeds meer steden worden (plannen voor) zorgboulevards of zorgpleinen ontwikkeld. In de afgelopen maanden ontvouwden onder meer Amsterdam, Utrecht, Venray en Goes ambitieuze plannen op dit gebied.

Reageer op dit artikel